Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
10 feb
Søknadsfristen for gaver til drift i 2024 er nå over, men prosjektgaver kan du søke hele året.

Åpningen av Alles kulturhus

Bli med oss på åpningen av Hønefoss' nye storstue; Alles Kulturhus!

 

Alle de inviterte gjestene ble spilt inn dørene av Ringerike Janitsjar, og på innsiden ventet det velkomstsang fra koret Da Capo, servering, taler og underholdning fra noen av Musikalkollektivets elever. 

 

Kjell Baug, daglig leder i Sparebank1-stiftelsen Ringerike, holdt tale - og den synes vi var så god at vi ønsker å dele den her også! 

 

Gratulerer med dagen Hønefoss! 

Gratulerer med dagen Alles Kulturhus! 

Gratulerer med dagen Ringerike Kultureiendom!  

Høsten 2017 tok Tage Hybertsen kontakt med Sparebank 1-stiftelsen og fortalte at nå var hele Samfunnshuset til salgs. Kunne vi være med på å finne en løsning? I et godt og konstruktivt samarbeid med Ringerike kommune, både politikere og administrasjon, fant vi frem til en løsning som gjorde at vi i desember 2019 kunne signere kjøpsavtalen. Tre og et halvt år etter, står vi her ved åpningen av Alles Kulturhus.  

I en urolig verden med krig i Europa, er det godt å kjenne på at ryggraden i vårt norske samfunn, er våre demokratiske valg og folkestyre. Bruk stemmeretten om halvannen uke, det er viktig for Norge. Men et samfunn må også ha en sjel og en identitet. Kulturlivet er grunnlaget i den norske sjelen som bygger vår identitet.  

Derfor har Sparebank 1-stiftelsen bevilget 80 millioner kroner til kjøp og ombygging av dette flotte huset. Vi har tidligere gitt Ringerike Kulturstiftelse 21 millioner kroner til innhold, utstyr og ombygging av de tre store scenene Byscenen, Amfiet og Bassgarasjen, så samlet har vi gitt 101 millioner til dette kulturelle hjertet i Hønefoss.  

Jeg har lyst til å rette en særskilt takk til tre personer som er av avgjørende betydning for at vi står her i dag.  

Tore Isaksen, kommunaldirektøren, for en offensiv og løsningsorientert tilnærming for å få realisert dette samarbeidet. 

Per Christian Gomnes, leder av Ringerike Kultureiendom, som har vist et engasjement og en innsats langt ut over det man kan forvente, og som har vært avgjørende for at vi kom i land innenfor tid og budsjetter 

Og til slutt - men ikke minst - Tage Hybertsen og hans folk i Ringerike Kultursenter, for en ukuelig vilje og stå på evne til det beste for kulturlivet på Ringerike.  

I dag åpner vi Alles Kulturhus, som i tillegg til husets tre scener, har fått øvingslokaler av ypperste kvalitet. Men dette er bare byggetrinn I. Det er viktig å se fremover. Tage og Per Christian har planene klare for byggetrinn II. En utvidelse som vil komplettere Alles Kultur og gjøre det til Norges beste Kulturhus!  Vi i Sparebank 1-stiftelen er klare til å ta 50 % av kostnadene hvis kommunen tar den andre halvdelen.  

Hansken er kastet, det er snart valg, stem på kulturen!  

Gratulerer med dagen Hønefoss!  

Gratulerer med Alles Kulturhus!