Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
10 feb
Søknadsfristen for gaver til drift i 2024 er nå over, men prosjektgaver kan du søke hele året.

Årets sommergave til Ringeriksregionen!

Da muligheten for å kjøpe Ringkolltoppen 1 bød seg måtte vi bare gjøre det! Nå blir hytta tilgjengelig for allmennheten i all fremtid gjennom DNT Ringerike.

Sparebank 1-stiftelsen Ringerike har kjøpt hytta på Ringkolltoppen for 6 millioner kroner, og vi gir den i gave til DNT Ringerike (Den Norske Turistforening).

DNT Ringerike vil drive hytta som en ordinær turisthytte med overnattingsmuligheter tilgjengelig for alle.


Ellen Næsje (daglig leder i DNT Ringerike), Kjell Baug (daglig leder i Sparebank 1-stiftelsen Ringerike), Tom-Erik Bakkely Aasheim (styreleder DNT Ringerike) og Ola Rolid Tørrisplass (styremedlem i DNT Ringerike) er strålende fornøyd med den nye hytteperla på Ringkollen. Foto: Linda Nordgård/Sparebank 1-stiftelsen Ringerike.

I samarbeid med DNT Ringerike har Sparebank 1-stiftelsen Ringerike over noe tid sett på mulighetene til å sikre hytta på Nordmarkas høyeste punkt for allmennheten.

«Vi fikk nå en mulighet til å kjøpe hytta, og da bare måtte vi slå til!», sier daglig leder Kjell Baug i Sparebank 1-stiftelsen Ringerike. «Vi har nå sikret at hytta på Ringkolltoppen og området rundt er tilgjengelig for alle i all fremtid.»

«Dette blir et fantastisk sted for alle som er glad i det enkle friluftslivet. Etter 75 år er DNT Ringerike endelig tilbake på Ringkollen», sier styreleder Tom-Erik Bakkely Aasheim. «Dette blir den flotteste og eneste muligheten allmennheten har til å overnatte på Nordmarkas høyeste overnattingsplass innendørs, 701 moh. Tenk deg å våkne til en soloppgang i øst og følge sola med en 360 graders utsikt før den går ned igjen i vest på kvelden? Det blir jo ikke mer spektakulært», fortsetter han entusiastisk.


Som seg hør og bør feiret den blide gjengen med en skål i solveggen! Glassene var for anledningen fylt med iskald Cola. Foto: Linda Nordgård/Sparebank 1-stiftelsen Ringerike

DNT Ringerike vil gjøre noen tilpassinger i hytta før den åpnes som turisthytte. Hytta skal holdes i enkel og solid standard, i tråd med turistforeningens tradisjoner. Den planlegges for ca 10 overnattingsplasser. Turisthytta blir ubetjent og vil inngå i DNTs ordinære portefølje av nesten 600 turisthytter.

Hytta planlegges åpnet til høsten, og vil være tilgjengelig både sommer og vinter. Skiløypene går bare 20 meter fra hytteveggen.  


Ringkolltoppen 1 ligger 701 meter over havet, og er virkelig en naturperle! Foto: Linda Nordgård/Sparebank 1-stiftelsen Ringerike

Fakta om DNT Ringerike

DNT Ringerike er en av medlemsforeningene i Den Norske Turistforening (DNT) og har kommunene Ringerike, Hole, Modum, Krødsherad, Jevnaker, Flå og Sør-Aurdal som sitt arbeidsområde. Foreningen har om lag 3 000 medlemmer, og eier 10 koier fra Hovinkoia i Holleia i sør, til Fønhuskoia i Vassfaret i nord.

Fakta Sparebank 1-stiftelsen Ringerike
Sparebank 1-stiftelsen Ringerike har som formål å bidra positivt til lokalsamfunnet, gjennom å gi gaver til allmennyttige formål.

·      Siden starten i 2010 er det delt ut 392 millioner kroner til allmennyttige formål i kommunene Ringerike og Hole, som tilsvarer ca 10 000 kroner per innbygger

·      Stiftelsen forvalter ca 2,3 milliarder kroner, som tilsvarer ca 58 000 kr per innbygger

·      For mer informasjon om stiftelsen, besøk www.sparebank1stiftelsenringerike.no

Kontaktpersoner
Sparebank 1-stiftelsen Ringerike: Daglig leder Kjell Baug, tlf 917 91 805

DNT Ringerike: Styreleder Tom-Erik Bakkely Aasheim, tlf 476 52 214