Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
10 feb
Søknadsfristen for gaver til drift i 2024 er nå over, men prosjektgaver kan du søke hele året.

Årets største gaver

2023 har vært et veldig spennende år for oss, og vi har sett flere store prosjekter bli realisert.

Årets største gaver
1. Operasjonsrobot på Ringerike Sykehus

Sammen med EWS-stiftelsen og Sparebank 1-stiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal ga vi 20 millioner kroner til Venner av Ringerike Sykehus. Pengene skal gå til innkjøp av en operasjonsrobot, som skal være plassert på Ringerike Sykehus. Vi håper gaven vil gjøre Ringerike Sykehus mer attraktivt, både som behandlingssted, utdanningsinstitusjon og arbeidsgiver.

Les mer på Vestre Vikens nettside.

2. Inventar i Alles Kulturhus

Et levende kulturhus består ikke bare av vegger og tak - det må også ha inventar! Vi har bidratt med nesten fire millioner kroner til dette på byggetrinn 1, og er veldig glade for at Alles-bygget yrer av liv gjennom hele dagen. Kulturhuset har virkelig blitt et samlingspunkt for breddekulturen i regionen, og de fullbookede øvingsrommene taler for seg. Vi håper Alles kulturhus vil fortsette å vokse som kulturell storstue, og utvikler seg videre som en arena for læring, utvikling og fellesskap for hele regionen!

3. Generasjon M

Foto: Generasjon M | generasjonm.no

Generasjon M startet som ungdomsbedrift på Foss Videregående Skole i 2011, og vant prisen for årets sosiale entreprenører i 2016. Gjennom samarbeid med kommuner skaper Generasjon M deltidsjobber for ungdom, og aktivitetstilbud for eldre. Vi vet at samfunnet må forberede seg på en "eldrebølge" i årene fremover, samtidig som sosiale utfordringer i ungdomsmiljøene øker. Vi har stor tro på at organisasjoner som Generasjon M vil være viktige ressurser på begge områder, og derfor har vi bidratt med 2,25 millioner til oppstart av prosjektet i Ringerike kommune.

Artikkel i Ringerikes Blad (+)
Artikkel av Generasjon M (gratis)