Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
10 feb
Søknadsfristen for gaver til drift i 2024 er nå over, men prosjektgaver kan du søke hele året.

Marte er ny styreleder!

10. april avholdt Sparebank 1-stiftelsen Ringerike generalforsamling, og Marte Lerberg Kopstad ble valgt som ny styreleder.

Marte er ny styreleder!

Styret 2023. Fra venstre: Knut Nordenhaug, Ellen Grønlund, Marte Lerberg Kopstad, Tor Eid og Kjell Baug (daglig leder).

«Jeg er glad for at Marte takket ja til å være styreleder», sier Peter Bekkestad, leder i generalforsamlingen i Sparebank 1-stiftelsen. Hun har vært styremedlem siden 2017. Hennes kunnskap og engasjement innen bærekraft og samfunnsansvar har bidratt til en grønnere profil på stiftelsen, både knyttet til stiftelsens finansielle plasseringer og i form av en egen bærekraftstrategi som ble vedtatt høsten 2023, samtidig som gaveområdet Klima, miljø og naturvern ble innført.


Peter Bekkestad, leder av generalforsamlingen

«Vi mener hun har den samfunnskunnskapen og strategiske evnene som skal til for at stiftelsen kan utvikle seg videre og bidra til samfunnsnytte i lokalsamfunnet», fortsetter Peter Bekkestad.

Marte Lerberg Kopstad kommer fra Nedre Lerberg gård på Ask. Hun har en mastergrad i internasjonal politikk fra NTNU, og jobber til daglig med internasjonal kommunikasjon i Statkraft.  

«Ringeriksregionen er heldig som har en så verdifull stiftelse som kan gi store bidrag til frivilligheten hvert år. Det styrker tilbudene til barn og ungdom innen kultur og idrett, det har gitt oss et kulturhus og mange kilometer med skiløyper for å nevne noe. Styret skal forvalte de store verdiene til stiftelsen i evighetens perspektiv og samtidig være en stabil og forutsigbar eier i lokalbanken. Det er også viktig for lokalsamfunnet», sier Marte.

Marte og ektemannen tok i 2016 over gården på Ask, som har skog, korn, Ringerikspotet og et eget gårdsdestilleri. Hun er aktivt engasjert i lokalmiljøet på Ask, blant annet gjennom etableringen av Ringerike Montessoriskole.

Marte Lerberg Kopstad har også solid yrkeserfaring. Før hun begynte i Statkraft, jobbet hun 14 år i Utenriksdepartementet, hvor hun underveis også hadde engasjement ved Norges FN-delegasjon i New York og ved Statsministerens kontor.

Fra 2006 til 2009 jobbet hun med kommunikasjon og samfunnsansvar i selskapet SN Power, som bygget vannkraftverk i utviklingsland. Marte hadde sin første jobb, foruten jobb på hjemgården, som vikar og frilanser i Ringerikes Blad.

Tor Eid gikk av som styreleder, etter å ha oppnådd maksimal tjenestetid i stiftelsen.

«Vi ønsker Marte Lerberg Kopstad hjertelig velkommen som ny styreleder, og takker samtidig Tor Eid for lang og trofast tjeneste,» sier Peter Bekkestad.

Tor Eid overlater vervet til nyvalgt styreleder Marte Lerberg Kopstad. Foto: Linda Nordgård