Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator
10 feb
Søknadsfristen for gaver til drift i 2024 er nå over, men prosjektgaver kan du søke hele året.

Talenstipend 2023: Sølve Jokerud Strand

Sølve Jokerud Strand fra Sokna er en uvanlig målrettet og bevisst 23-åring. Han må balansere både studier, jobb, trening, reising og - ikke minst - hvile, for å kunne holde på med det han elsker mest - å hoppe langt og høyt på ski! Vi fikk et hyggelig møte med storebror Knut, mamma Reidun og talentet selv, i Biblioteket på Klækken Hotel.

Talenstipend 2023: Sølve Jokerud Strand

Klækken Hotell, 30. november.

Mot oss kommer en smilende trio gående. Reidun, Knut og Sølve Jokerud Strand. Sølve er én av totalt fire stykker, som får Talentstipend fra Sparebank 1 Ringerike Hadeland og Sparebank 1-stiftelsen Ringerike i 2023.

For de fleste av oss er Sølves idrettsgren - skihopping - en utenkelig fritidsaktivitet å holde på med. Å se utøverne sette utfor i en fryktelig fart, ta sats, og komme flyvende nedover bakken... Det er noe fryktinngytende over det! Så, hvordan startet egentlig interessen for skihopp?

For Sølve var det helt naturlig. Storebror Knut, som er fire år eldre, var selv en aktiv skihopper og Sølve hadde ingen planer om å la aldersforskjellen holde ham tilbake! Forståelig nok måtte mamma Reidun sette ned foten et par ganger, men endte stort sett opp med trekke det korteste strået. Minstemann var rett og slett fryktløs!

Fra venste: Storebror Knut, Sølve, mamma Reidun. Foto: Anja Hynninen, Sparebank 1 Ringerike Hadeland.

Sølve kastet seg inn i sporten med en ustoppelig entusiasme, og selv om han allerede har holdt på i mange år, er han langt ifra lei. Han har tre sølv og en bronsje i laghopp og en fjerdeplass fra kontinentalcupen i Engelberg. Totalt har han nesten 30 topp 25-plasseringer! Det blir mange reisedøgn, mye trening, og ikke minst; restitusjon. Russefeiringen hoppet han glatt over for å prioritere idretten, og angrer ikke. Det er skihopp han vil bruke tiden sin på.

Sølve er helt klar på at han aldri kunne holdt på idretten uten støtte fra familien, og lokalmiljøet. Å få Talentstipendet letter litt på timeplanen, og gjør at han kan fokusere enda mer på idretten. Når vi spør hva han kommer til å bruke pengene på tar det ikke lang tid før han sier: - Hoppdresser! Det er forbruksvare!

Foto av Bjørn Tore Stokke.

Vi ønsker Sølve masse lykke til på veien videre mot målet! ✨

@soelvejokerudstrand | @sparebank1ringerikehadeland | @fotografbtstokke

Vil du vite mer om talentstipend, og hvordan du søker? Klikk her!